Franke is afgestudeerd als psycholoog aan de RuG in 1997 en is geregistreerd als ‘Arbeids- & Organisatiepsycholoog NIP’. Hij is gelicenceerd LIFO-trainer en ‘Advanced Coach Rational Emotive Training’. Franke is als docent en coach verbonden aan TSM Business School. In 2010 publiceerde hij het artikel ‘The KEMA case; Appreciative Inquiry in Leadership Development’, een hoofdstuk in ‘Appreciative Inquiry; het Basiswerk’, Ron Fry, Frank Barrett & Herman Wittockx, Lannoo.

Als zelfstandig ondernemer werkt hij in Nederland, China, Duitsland, Frankrijk, Belgie, Singapore en de U.K. in zowel Nederlands, Engels als Duits.

Tot en met 2011 was Franke verantwoordelijk voor Leiderschap- & Organisatie ontwikkeling binnen KEMA, een internationaal test, consultancy en certificeringsbedrijf in de energiesector. Tegenwoordig is KEMA onderdeel van DNV-GL.

Projecten die Franke bij KEMA realiseerde zijn onder meer:

  • Implementatie van een ontwikkelingsgerichte systematiek voor performance management.
  • Appreciative leiderschapsontwikkeling voor de top 150 sleutel functies.
  • Invoering van een internationale matrixorganisatie.
  • Ontwikkeling en uitvoering van breed opleidingsportfolio voor professionals.

 

Franke (1973, Groningen) woont in Apeldoorn samen met Monique en hun twee zoons Benne en Marijn. Hij drumt, vliegert en zeilt graag. Ook geniet hij op de mountainbike van alles wat de Veluwe te bieden heeft.